СКАБИОЗА

 

Scabiosa

Скабиозата е много нежно растение, даряващо градината със своята изящна красота през цялото лято. Заради характерните си изпъкнали тичинки тя се нарича още 'игленик'. Типична е за Европа и Азия. Освен прекрасния си декоративен ефект това растение има още едно много важно качество - тя е отличен източник на нектар за пчелите и пеперудите.

Цветовете на скабиозата са гъсти и могато да бъдат в различни нюанси на буквално всички цветове: бяло и жълто, червено и розово, лилаво и синьо. Височината й може да надмине 60 см. Това може да е причина за пречупване при силни ветрове.

Скабиозата е лесна за отглеждане. Обича слънцето, но ако летата са много горещи, добре е да има следобедна сянка. При частично слънце или сянка вирее, но с по-малко цъфтеж и по-къси и слаби стъбла. Изизкването към почвата е да бъде добре дренирана. Поливането трябва да бъде по-често в периода на развитието на корените, а след това - умерено. Издържа на засушаване, но е по-добре това да се избягва.

На снимката - Scabiosa ochroleuca

Скабиоза можете да намерите при нас през лятото и есента в удобни саксии до 1,5 л. Качество и цени без конкуренция!

 --- --- --- --- ---

Градинският център работи за Вас без почивен ден. До всяка точка на страната изпращаме с Еконт всеки ден.

Телефон за връзка: 087 839 1213

e-mail: grandiflora.center@gmail.com

Следвайте ни в Instagram: @grandiflora.center

https://www.instagram.com/grandiflora.center 

Посетете и страницата ни във Facebook: @grandiflora.center

https://www.facebook.com/grandiflora.center

Там можете да разгледате актуалните ни предложения, да се свържете с нас на лично съобщение, да зададете своите въпроси и да направите своята поръчка.

Коментари