ХРИЗАНТЕМА (ДИМИТРОВЧЕ)

Chrysanthemum

Хризантемите са род от около 30 вида многогодишни растения. Тези есенни принцеси неслучайно претендират за първенството във всяка градина! Когато другите цветя тъжно се сбогуват с лятото и красотата си, идва времето на нейно височество Хризантемата!

Съществуват над 30 вида хризантеми, а цветовата им палитра е вероятно дори по-голяма. Труден избор, нали?! Особено привлекателни са кълбовидните хризантеми, оформени като изящна цветна топка.Те често се отглеждат в саксии и кашпи. Традиционните градински видове, вечни любимки на поколения градинарки, са популярни сред бабите ни и с името "димитровче", защото достигат най-голямата си пищност около Димитровден.

Хризантемата се отглежда лесно и цъфти обилно в края на лятото и през есента, често посреща с цветове дори първия сняг. Подходящо за нея е слънчево място, тъй като сянката и високата влажност не ѝ понасят добре. Предпочита почва, богата на хранителни вещества и с добра пропускливост на въздух и водата.

Различни сортове, цветове и форми хризантеми са налични при нас през есента - в удобни саксии от 1 до 3 литра. Качество и цени без конкуренция!

 --- --- --- --- ---

Градинският център работи за Вас без почивен ден. До всяка точка на страната изпращаме с Еконт всеки ден.

Телефон за връзка: 087 839 1213

e-mail: grandiflora.center@gmail.com

Следвайте ни в Instagram: @grandiflora.center

https://www.instagram.com/grandiflora.center 

Посетете и страницата ни във Facebook: @grandiflora.center

https://www.facebook.com/grandiflora.center

Там можете да разгледате актуалните ни предложения, да се свържете с нас на лично съобщение, да зададете своите въпроси и да направите своята поръчка.

Коментари