КРУША "ПОПСКА МАСЛОВКА"

Това е стандартен, основен сорт, вероятно най-популярният в България. Дръвчетата страдат от внезапни пролетни измръзвания, но пък са изключително непретенциозни към почвите и с висока сухоустойчивост.

Зрее около 1-10 октомври. Овошката не е добър опрашител и се опрашва от Вилямова Масловка, Жифардова Масловка, Пас Красан, Харденпонтова Масловка, Клапов любимец и Хардиева Масловка.

Крушите са доста големи, продълговати, жълти с лека руменина по огряната страна, сладки и изключително сочни. Кожата е плътна, гладка, жълтозелена до сламеножълта, с кафяви ивици по дължината на плода, при съхранение придобиваща мазна повърхност.

Прибирането не бива да се отлага, тъй като плодовете падат на земята, макар потребителската зрялост да започва чак през ноември. Ползват се най-вече за прясна консумация. Този сорт е устойчив на траспортиране и на съхранение и в обикновени условия. В плодови хранилища плодовете издържат до януари, а ако се приберат в хладилник - дори докъм март. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ОПИСАНИЯТА НА РАЗЛИЧНИ СОРТОВЕ ОВОШКИ  СА НАЛИЧНИ И СЕ ДОПЪЛВАТ ПЕРИОДИЧНО В НАРОЧНИ ОТДЕЛНИ ПУБЛКАЦИИ С ЕТИКЕТ "ОВОШКИ":

--- --- --- --- ---

ЗА КОНТАКТ С НАС:

Телефон за връзка: 087 839 1213

e-mail: grandiflora.center@gmail.com

Следвайте ни в Instagram: @grandiflora.center

https://www.instagram.com/grandiflora.center 

Посетете и страницата ни във Facebook: @grandiflora.center

https://www.facebook.com/grandiflora.center

Коментари