КАЙСИЯ "УНГАРСКА"

Името на сорта издава произхода му. У нас е внесен след Освобождението. Стандартен е за страната ни от 1964г. Много предпочитан е заради студоустойчивостта си, която е над средната. Също така е и невзискателен към почвата. Сортът е самофертилен (самоопрашващ се).

Зрее около 15-20 юли. Плодовете са едри, леко сплеснати, плоско-кълбовидни. Кожицата е тънка, жълтеникаво-оранжева с лека руменина от огряваната страна и червеникави точки. Месото е портокалово-жълто, със средна твърдост, сочно, сладко-кисело, слабо ароматно и с много добро качество. Отделя се от костилката. Ядката е сладка.

Плодовете издържат добре на транспорт и манипулации. Съхраняват се до 5-6 дни. Отлични са за консумация в прясно състояние, но също и много добри за приготовление на компот, конфитюр и нектар.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ОПИСАНИЯТА НА РАЗЛИЧНИ СОРТОВЕ ОВОШКИ  СА НАЛИЧНИ И СЕ ДОПЪЛВАТ ПЕРИОДИЧНО В НАРОЧНИ ОТДЕЛНИ ПУБЛКАЦИИ С ЕТИКЕТ "ОВОШКИ":

--- --- --- --- ---

ЗА КОНТАКТ С НАС:

Телефон за връзка: 087 839 1213

e-mail: grandiflora.center@gmail.com

Следвайте ни в Instagram: @grandiflora.center

https://www.instagram.com/grandiflora.center 

Посетете и страницата ни във Facebook: @grandiflora.center

https://www.facebook.com/grandiflora.center

Коментари