КРУША "ВИЛЯМОВА МАСЛОВКА"

Сортът произхожда от Англия. У нас е пренесен преди повече от 60 години и бързо става много популярен заради своята устойчивост и отлични вкусови качества. Издръжлив е на тежки зимни условия и пролетни мразове.

Зрее около 20-30 август.  Вилямовата масловка се използва и за опрашване на повечето сортове круши, нейни опрашите ли са Клапов любимец, Хардиева масловка, Боскова масловка, Попска круша.

Плодовете в беритбена зрялост са светлозеленикави, а в консумативна - лимонено до восъчножълти. Плодовото месо е кремаво-бяло, сочно, фино и много ароматно със сладко-кисел вкус. Могат да се консумират пресни, да се сушат и консервират. Много добре понасят манипулация, транспорт и преработка.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ОПИСАНИЯТА НА РАЗЛИЧНИ СОРТОВЕ ОВОШКИ  СА НАЛИЧНИ И СЕ ДОПЪЛВАТ ПЕРИОДИЧНО В НАРОЧНИ ОТДЕЛНИ ПУБЛКАЦИИ С ЕТИКЕТ "ОВОШКИ":

--- --- --- --- ---

ЗА КОНТАКТ С НАС:

Телефон за връзка: 087 839 1213

e-mail: grandiflora.center@gmail.com

Следвайте ни в Instagram: @grandiflora.center

https://www.instagram.com/grandiflora.center 

Посетете и страницата ни във Facebook: @grandiflora.center

https://www.facebook.com/grandiflora.center

Коментари