Сортът произхожда от Англия. У нас е пренесен преди повече от 60 години и бързо става много популярен заради своята устойчивост и отлични вкусови качества. Издръжлив е на тежки зимни условия и пролетни мразове.
Зрее около 20-30 август. Вилямовата масловка се използва и за опрашване на повечето сортове круши, нейни опрашите ли са Клапов любимец, Хардиева масловка, Боскова масловка, Попска круша.
Плодовете в беритбена зрялост са светлозеленикави, а в консумативна - лимонено до восъчножълти. Плодовото месо е кремаво-бяло, сочно, фино и много ароматно със сладко-кисел вкус. Могат да се консумират пресни, да се сушат и консервират. Много добре понасят манипулация, транспорт и преработка.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ЗА КОНТАКТ С НАС:
Телефон за връзка: 087 839 1213
e-mail: grandiflora.center@gmail.com
Следвайте ни в Instagram: @grandiflora.center
https://www.instagram.com/grandiflora.center
Посетете и страницата ни във Facebook: @grandiflora.center
https://www.facebook.com/grandiflora.center
Коментари
Публикуване на коментар